שוקולד
השוקולד מכיל קפאין ותיאוברומין – חומרים אלו נמצאים בעיקר בשוקולד מריר, במינונים נמוכים יגרמו לשלשולים והקאות ובינונים גבוהים להפרעות קצב, פגיעה בתפקוד הלב ומערכת העצבים ואף למוות.
לדוגמא, חפיסת שוקולד מריר 60% עשויה לגרום להרעלה חמורה ואף למוות אם מדובר בכלב קטן. כפי שהוסבר, ככל שהשוקולד משובח יותר (אחוז הקקאו גבוה יותר) ההרעלה תהיה קשה יותר.
קפה / תה
גם חומרים אלו מכילים קפאין אשר אסור לכלבים וחתולים.
ענבים וצימוקים
ידועים כרעילים לכלבים למרות שהרעל עצמו עדיין לא בודד בוודאות.
אכילת ענבים או צימוקים על ידי כלבכם עלולה לגרום לכשל כליה קשה מאוד ואף למוות. למרות שחלק מהבעלים כן נוהגים לתת ענבים לכלביהם ובטוחים כי הדבר בטוח לחלוטין, ככל הנראה חלק מהכלבים הינם רגישים יותר ועלולים להיות בסכנה גם מאכילה של כמות קטנה.
ככל הנראה המינון המרעיל הוא 10 גרם לק”ג אך כאמור יש רגישות ספציפית גבוהה בחלק מהכלבים.
בצל / שום
(ובנוסף גם ברוקולי, עירית וכרישה) – אכילה של בצל בכל צורותיו (טרי, מבושל או מטוגן) או שום עלולה לגרום לפגיעה בכדוריות דם האדומות והרס שלהן ועקב כך לאנמיה חמורה.
רוב הבעלים חושפים את החיות המחמד שלהם לבצל בלי ידיעה מוקדמת וזאת על ידי מתן מזון ביתי שבושל יחד עם בצל (קציצות, כבד קצוץ וכו).
חשוב לזכור שגם אם הבשר בושל עם בצל והמנה עצמה אותה אוכל בעל החיים לא מכילה בצל עדיין עלולה להתרחש הרעלה.
בשר לא מבושל או ביצים חיות
אלו מכילים פתוגנים מסוגים שונים כגון סלמונלה, קמפילובקטר ועוד. אלו עלולים לגרום לשלשולים והקאות בכלבים ובנוסף עשויים לגרום להדבקה לבני הבית.
עצמות
אכילת עצמות יכולה להוביל לחסימת מעי. בנוסף עצמות יכולות להיתקע בוושט ולגרום לקרעים, פליטות או חוסר יכולת לבלוע. במקרה של עצמות עוף, שבירתן יוצרת קצוות חדים העשויים לגרום לקרע במערכת העיכול.
אגוזי מקדמיה
אגוזים אלו מכילים רעלן הגורם לפגיעה עצבית בכלבים. סימני הרעלת אגוזי מקדמיה כוללים חולשה, הקאות, הליכה בחוסר שיווי משקל, רעידות וחום גבוה.
מזון שומני
אכילת מזון המכיל שומן רב עשויה להוביל לדלקת לבלב.
מקרים אלו נראים במקרים בהם הכלב עשוי “לגנוב” חבילת חמאה, ללקק שמן או לקבל שאריות רבות כאשר הבעלים עושים “על האש” לדוגמא.
אלכוהול
השפעתו דומה לזו בבני אדם אך דרושה כמות קטנה לגרימת השפעה חמורה בכלבים.
הרעלת אלכוהול יכולה להוביל להקאות, שלשולים, דיכוי של מערכת העצבים, בעיות בקואורדינציה, תרדמת ואף מוות! חשוב להבין כי ככל שהכלב קטן יותר, כך ההשפעה עליו מאלכוהול גדולה יותר.
חלב
לכלבים אין את האנזים המפרק את חלבון החלב (לקטוז) ולכן שתיית חלב עלולה להוביל לשלשולים ובעיות עיכול (עם זאת, חלק קטן ממוצרי החלב כן מותרים דוגמת קוטג’ או יוגורטים דלי שומן).
ממתקים ומסטיקים
המוצרים המסוכנים לכלבים הם אלו המכילים קסיליטול (xylitol)– זהו ממתיק מלאכותי המשמש תחליף סוכר ובכלבים עלול להוביל לפגיעה כבדית ותת סוכר בדם.
סימנים להרעלת קסיליטול כוללים הקאות, עייפות וחוסר קואורדינציה בשלב הראשוני ואילו בהמשך, יראו עוויתות.
אז מה עושים במידה והכלב אכל משהו שאסור לו מרשימה זו או אתם חושדים שאכל משהו שנראה כרעל?
בכל מקרה שכזה יש להתקשר בהקדם לבית החולים בטלפון – 09-966-8133.
אם הדבר אובחן בשלב מוקדם ניתן לגרום להקאה שתמנע את ההרעלה.
תוכן עניינים
וטרינר חירום וטיפול נמרץ