לא תמיד קל להחליט האם חיית המחמד שלכם נמצאת במצוקה מיידית וחייבת טיפול רפואי או שמדובר במצב של “לחכות ולראות”. המידע הבא יכול לעזור לכם במקרים אלו.
בכל מקרה בו החיה חולה או נפצעה ואתם לא בטוחים בחומרת המצב, מומלץ להתקשר לבית החולים הוטרינרי המאויש על ידי וטרינר תורן 24 שעות ביממה כדי להתייעץ בטלפון – 09-9668133
דף מידע זה אינו תחליף לייעוץ וטרינרי. במקרי חירום ובמידה ויש לכם ספק התקשרו מיידית למוקד החרום שלנו.
- תאונות דרכים – אפילו אם הכלב או החתול נראים בסדר, לעתים פגיעות פנימיות מתגלות בשלב מאוחר יותר.
- דימום שלא מפסיק מכל סיבה ומכל אזור בגוף בעל החיים - עשוי להיות קשור להרעלת רעל עכברים או למחסור בטסיות הדם מצב נפוץ בקדחת קרציות . מקומות אופייניים לדימום ספונטני – דימום מהנחיריים, פה, פי הטבעת ועוד.
- פצעי נשיכה – שיניים עשויות לחדור עמוק מאוד לתוך חלל בית החזה ו\או הבטן. כמו כן כוח הנשיכה עשוי לגרום לקרעים נרחבים בשרירים. נשיכות שאינן מטופלות יכולות לגרום לזיהומים ויצירת אבסס.
- פגיעה בעין, העין יצאה ממקומה, עין מוגדלת, הפרשות מוגברות מהעיניים, כיב בקרנית.
- טראומת ראש – טראומות חזקות למוח עשויות לגרום לדימום תוך גולגולתי ו\ או לבצקת מוח. זהו תהליך דינאמי וההדרדרות עשויה לארוך דקות עד שעות. הטיפול באשפוז אינטנסיבי יכלול מעקב נוירולוגי, תרופות להורדת בצקות מוחיות, בקרת לחץ דם ועוד.
- הכשת נחש – הכשות נחש נפוצות מאוד בארצנו. כלבים לרוב מוכשים בראש, חתולים יותר נפוץ ברגליים.
- נפילה מגובה – עד כמה שזה נשמע מוזר, זהו סינדרום מוכר בחתולים הנושא את השם High Rise Syndrome.
- סימני מערכת עיכול - מאמץ לתת צואה ללא הצלחה, נפיחות בטנית במיוחד אם היא מופיעה בפתאומיות – מהווה חשד להיפוך קיבה – מצב מסכן חיים ודורש ניתוח מיידי, הקאת דם או הקאות בתדירות גבוהה, בליעת גוף זר (צעצוע לדוגמא), שלשול דמי או בתדירות גבוהה, צואה שחורה – מעידה על דימום לתוך מערכת העיכול מאזור הקיבה או מעי דק.
- חשיפה לרעלים, סמים (כולל עישון פאסיבי של מריחואנה), שוקולד, תרופות שונות.
- סימני מערכת העצבים - חולשה משמעותית או דיכאון, חוסר הכרה, התמוטטות, הטיית ראש, הליכה לא יציבה, הליכה במעגלים, עוויתות/פרכוסים.
- מערכת שתן או רבייה - מאמץ להעביר שתן ללא הצלחה – נפוץ מאוד בחתולים. לרוב הבעלים חושבים שהחתול מנסה להעביר צואה אולם זה ניסיון למתן שתן למעשה. קראו עוד בדף במידע על חסימת שתן בחתולים.
- קושי בהמלטה: אין גור אחרי שעה של לחיצות; עברו 4 שעות בין גור לגור; לחיצות חלשות או חוסר לחיצות מתחילת ההמלטה; בכי או ליקוק מוגבר של אזור אברי המין; דימום מוגבר; חולשה.
- זכר שהפין שלו חשוף ולא יכול להחזירו למקום.
- כלבה אחרי ייחום (שבועיים עד חודשיים לרוב) שנראית חלשה לעיתים עם הפרשות ואגינליות, חשודה לדלקת ברחם ועשויה להיות בסכנת חיים מיידית.
כאמור, דף מידע זה אינו יכול להחליף ייעוץ וטרינרי ולכן בכל ספק ובכל שאלה פנו אלינו בהקדם!