חתוש החמודה הגיעה אלינו באחד מלילות הקיץ בתלונה שאינה אוכלת אבל שותה המון ומתנשפת בכבדות. בבדיקה הפיזיקאלית שלה מצאנו גוש גדול בבטן והיא הפגינה קשיי נשימה. כמו כן התרשמנו שחתוש התעוורה.
כאשר אנחנו מקבלים מקרה חירום וטרינרי, ראשית נבדוק מהי סכנת החיים המיידית של בעל החיים- ממה הוא עלול למות? את הבעיה הזו נאבחן קודם כל, ולאחר האבחון ניתן יהיה להתחיל בטיפול.
במקרה של חתוש, אין ספק שהממצא המשמעותי היה המסה בבטן , אולם קשיי הנשימה סיכנו את חייה באופן מיידי! לכן התחלנו לטפל בנשימה שלה: כיוון שסטרס עשוי לדרדר מאוד מצב חירום נשימתי, חתוש קיבלה זריקת הרגעה והוכנסה לתא מועשר בחמצן. זהו טיפול חירום ראשוני- והוא הטוב ביותר לחתול המתקשה בנשימה.
חתוש נרגעה מיד ונשמה טוב יותר.
רק אז הרגשנו בטוחים להמשיך בתהליך האבחנה המורכב שכלל בדיקת לחץ דם, בדיקות דם מקיפות, צילומי רנטגן ואולטרה סאונד.
בבדיקת לחץ דם מצאנו יתר לחץ דם חמור שהוביל להיפרדות של הרשתית בעיניים ולעיוורון. בדיקות הדם העידו על ירידה בתפקוד הכליות. משמאל, צילום הרנטגן שביצענו, המראה כדור לבן גדול בחלל הבטן של חתוש. הכדור הלבן הגדול הוא המסה שהרגשנו במישוש.
פנינו לבצע אולטרה סאונד כדי להבין מהו בעצם הכדור: ראינו גוש שחור ובתוכו נקודה לבנה. גוש שחור משמעו כיס נוזלים. מאחר ולא מצאנו את הכליה השמאלית הנחנו שמבנה זה הוא הכליה שהצטברו בינה לבין המעטפת שלה נוזלים. התחלנו לשאוב את הנוזלים; במהלך השאיבה החלה הכליה השמאלית לתפוס נפח גדול יותר ולקבל צורה של כליה כמעט נורמאלית.
האבחנה: ציסטה סביב הכליה . ציסטה היא למעשה הצטברות נוזלים סביב איבר כלשהו בצורה של שלפוחית.
מצבה של חתוש השתפר פלאים לאחר הניקוז ולכן החלטנו להמתין מעט בטרם נבצע ניתוח להסרת הציסטה, במהלך זמן זה היא טופלה בתרופות להורדת לחץ דם ובעירויי נוזלים כדי לתמוך בתפקוד הכליות. בזכות טיפול זה, חזר לחתוש מאור עיניה. בשלב מסוים הציסטה שוב החלה לגדול מה שהביא אותנו למסקנה שהטיפול הדרוש הוא ניתוח להסרת מעטפת הכליה.
הניתוח של חתוש בוצע בהצלחה רבה. מעטפת הכליה הוסרה וחתוש חזרה לאחר יום לביתה מאושרת ובריאה יותר. אנו מאחלים לחתוש ומשפחתה עוד שנים של בריאות ואושר משותפים.